Мнозинството в парламента отхвърни искането на БСП премиерът Бойко Борисов да

...
Мнозинството в парламента отхвърни искането на БСП премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Мнозинството в парламента реши Борисов да не отговаря кого ще гони до дупка

Мнозинството в Народното събрание отхвърни настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите поради абсурда с договорката за продажбата на ЧЕЗ. 

За предлагането на социалистите гласоподаваха 82 народни представители, срещу бяха 98, а 10 се въздържаха.

Социалистите мотивираха настояването си с това, че депутатите имат право да получат отговори за договорката и пояснение за вчерашното изявление на премиера. 

" Вчера министър председателят беше извънредно раздразнителен. Искаме да пристигна да отговори на въпросите - а точно кой ще гони до дупка, кои са те ", изясни депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев и настоя народните представители да чуят отговорите персонално от Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов изясни, че сега няма причина министър председателят да идва по тематиката в Народното събрание и добави: " а във връзка с опитите за люлеене на държавното управление - погледнете към себе си, запитайте себе си, отговорите са налице ".

Той добави, че на следващия ден ще има взаимно съвещание на комисиите по енергетика и за специфичните служби, на което народните представители ще получат нужната информация по сделакта за ЧЕЗ. 

След решението на депутатите Борисов да не идва в Народното събрание, социалистът Жельо Бойчев се обърна и към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, като я упрекна, че обслужва ползите на болшинството. 

" Какво би трябвало да направя, с цел да пристигна Борисов? Вчера той сподели, че има скрит план против държавното управление... да оставим настрани, че вие явно стоите зад тая договорка ", сподели той.

Председателят на Народното събрание отговори на тази подигравка към ръководещите с думите: " Аз персонално ли? ".

В този миг в пленарната зала влезе вицепремиерът Валери Симеонов, който целуна ръка на Караянчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР